پارچه مبلمان

انواع پارچه مبلی

راهنمای انتخاب بهترین پارچه مبلی برای منزل

پارچه مبلی یکی از اجزای مهم در تزیین و چیدمان مبلمان منزل است. انتخاب پارچه مناسب برای مبلمان، هم از نظر ظاهری، هم از نظر کاربری و دوام، بسیار مهم است. این پارچه‌ها می‌توانند باعث شکل‌دهی به فضای زیبا و شیکی شوند و در عین حال به عنوان یک عنصر عملی نیز به کار روند. در این مقاله، انواع پارچه مبلی را بررسی کرده و نکات لازم برای انتخاب بهترین پارچه را شرح می‌دهیم.

برای مبلمانی که شما وقت زیادی را برای نشستن روی آن می گذرانید، بافت مهم است. پارچه برای مبل و صندلی راحتی که هر روز استفاده می‌شود، باید راحت باشد. برای بررسی زبر بودن، پارچه را روی بازو یا صورت خود امتحان کنید، پارچه زبر و سخت روی دست شما ممکن است دچار خراشیدگی نشود.

صرف نظر از جایگاه و چیدمان مبل، انواع و اقسام پارچه برای روکش مبل وجود دارند. اینکه طرح، نقش و رنگ مورد نظر شما برای انتخاب پارچه مبل چه باشد، امری جدا از جنس و کیفیت پارچه است.

فارغ از اینکه مبل شما در کجا قرار می گیرد، مثلا اتاق نشیمن، اتاق کار، در سالن انتظار مطب یا در فضایی آفتاب‌گیر، لازم است جنس پارچه به گونه ای انتخاب شود که به دلیل استفاده مکرر، خیلی زود دچار سایش و رنگ و رورفتگی نشود.

همچنین جنس پارچه جوری نباشد که گرد و غبار و پرز را به خود جذب کند. انتخاب بهتر پارچه ‌هایی ا‌ست که خاصیت ضد لک بودن دارند و در صورتی که با دست کثیف، ریختن آبمیوه یا چیز دیگری پارچه مبلمان لک شود، امکان تمیز شدن آنها و برگشتن به رنگ عادی وجود دارد.

پارچه مبلی مخملی، پارچه رو مبلی, پارچه مبلی ایرانی، پارچه مبلی ترک، پارچه مبلی چینی، پارچه مبلی دیاموند، پارچه مبلی مسکو, فروش پارچه مبلی, قیمت پارچه مبلی جدید, پارچه مبلی ایاز

انواع پارچه مبلی

از نظر الیاف و جنس پارچه می‌توان 2دسته برای پارچه‌ها در نظر گرفت؛ این دو دسته شامل الیاف مصنوعی و الیاف طبیعی می‌شود که در ادامه انواع پارچه‌های هر دسته را معرفی می‌کنیم.

1- پارچه با الیاف طبیعی

پارچه‌های طبیعی غالبا از جنس پنبه هستند در هر گالری پارچه مبلی میتوان تنوعی از این نوع پارچه رومیلی را  مشاهده کرد. علاوه بر پنبه، میتوان به پارچه کتانی، پارچه پشمی، پارچه ابریشمی و همچنین پارچه صوفی و پارچه جوتی نیز اشاره کرد.

ابریشم: پارچه‌های با الیاف ابریشم دارای شفافیت بالا و وزن بسیار کم و سبک است و دارای تار و پود یکنواخت و بسیار منظم هستند. البته امروزه این نوع پارچه با الیاف مصنوعی بافته می‌شود؛ و همچنین به دلیل ظرافت بالایی که دارند به ندرت برای مبلمان استفاده می‌شوند. پارچه رومبلی ابریشمی جز پارچه‌های گرانقیمت است که نگهداری از این نوع پارچه بسیار سخت و دشوار است.

پنبه‌ای: این نوع پارچه معمولا ساییده نمی‌شود و برای مبلمانی که زیاد مورد استفاده نیستند می‌تواند مناسب باشد؛ اما از ایرادات و معایب این نوع پارچه می‌توان به تغییر رنگ پارچه در مقابل آفتاب یا بو گرفتن پارچه اشاره کرد.

به صورت کلی پارچه طبیعی به دلیل الیاف طبیعی که دارند معمولا قیمت بالاتری نسبت به الیاف مصنوعی دارند و نگهداری از این نوع پارچه‌ها در مبلمان سخت‌تر خواهد بود.

کتان: این نوع پارچه مقاومت خوبی در برابر تغییر رنگ و ساییدگی دارد. پارچه‌ای صاف، نرم و براق است ولی در عین حال زود چروک می‌شود و لک به جا میگذارد. معمولا برای کشسانی این پارچه از مخلوط پنبه استفاده می‌شود. مخلوط های پنبه ای با بهترین کیفیت معمولاً حاوی حدود ۴۵ تا ۶۰ درصد پنبه هستند.

پارچه مبلی گونی بافت: این نوع پارچه از الیاف کنف تولید می‌شود و از قدیمی‌ترین انواع پارچه در مبلمان، پرده، روتختی و… است؛ اما به دلیل تنوع طرح و ضخامت در این نوع پارچه همچنان مورد استقبال مشتریان زیادی است.

پارچه لنین: نوعی دیگر از پارچه‌های طبیعی که چندان کاربردی نیستند. این نوع پارچه به سادگی لک و چروک می‌شود و طول عمر زیادی ندارند. شستشوی این نوع پارچه ساده نیست و برای مبلمان خانگی مناسب نیست؛ شاید برای مبلمان رسمی و مبلمانی که کمتر استفاده می‌شوند مناسب‌تر باشد.

پارچه پشمی: پارچه های پشمی در برابر نخ‌کش شدن، چروک، لکه و تغییر رنگ بسیار مقاوم هستند، اما برای شستشو و تماس با آب مناسب نیستند، زیرا حالت نمدی و سخت پیدا می‌کنند. برای الیاف طبیعی که از موی حیوانات به دست می آید، پشم گزینه ای با دوام برای پارچه مبلمان است. اما ممکن است به راحتی خراشیده شود و اگر مخلوط نشده باشد، تمیز کردن آن دشوار خواهد بود.

پارچه مبلی مخملی، پارچه رو مبلی, پارچه مبلی ایرانی، پارچه مبلی ترک، پارچه مبلی چینی، پارچه مبلی دیاموند، پارچه مبلی مسکو, فروش پارچه مبلی, قیمت پارچه مبلی جدید, پارچه مبلی ایاز

2- پارچه با الیاف مصنوعی

در این نوع پارچه‌ها معمولا از پلی استر، نایلون، ویسکوز –که نام دیگر آن ریون است- و پارچه پلی پروپیلن -که اصلاحا پارچه نبافته نام دارد- استفاده شده است. اما هرکدام از این نوع الیاف مزایا و معایبی را دارند که به آنها اشاره خواهیم کرد.

پارچه پلی استر: این نوع پارچه بر پایه مواد نفتی ساخته شده است و یکی از پرکاربردترین نوع پارچه در مبلمان و پرده به حساب می‌آید. پارچه مبلی پلی استر دوام بالایی دارد و یک فیبر مقاوم و محکم به حساب می‌آید.

پارچه مبلی پلی استر به هنگام شستشو قابلیت کشسانی داشته و در برابر ساییدگی هم مقاوم است. مقاومت در برابر نور خورشید و عدم تغییر رنگ در این نوع پارچه‌ها به محبوبیت آن افزوده است. پارچه مبلی شرکت ایاز غالبا از جنس پلی استر تهیه شده‌اند و در آزمون‌های متنوعی دارای استاندارهای لازم است.

پلی استر به دلیل داشتن خواص خوب و بالا، به یکی از پرمصرف ترین الیاف مصنوعی تبدیل شده است. خاصیت کشسانی مناسب، مقاومت در برابر ساییدگی و چروک و حرارت، شستشوی آسان، مقاوم در برابر نخ ‌کش ‌شدن و جذب رطوبت کم از خواص خوب پلی‌استر هستند.

این الیاف دوده و گرد و خاک بیشتری جذب می‌کند، اما به دلیل ساده بودن شستشو و پاک شدن راحت آن، انتخاب مناسبی است.پلی استر پارچه ای مصنوعی با کارایی بالا است که به ندرت به تنهایی استفاده می شود و بیشتر اوقات همزمان با مواد طبیعی مانند پنبه و پشم به کار می رود. مخمل های پلی استر دوام بیشتری نسبت الیاف طبیعی دارند، اگرچه تمیز کردن آن بسیار دشوار است.

پرفروش‌ترین انواع پارچه مبلی در گالری نوری می‌توان به پارچه مبلی پورشه پلاس، پارچه مبلی مازراتی، پارچه مبلی دیاموند اشاره کرد. اسامی انواع پارچه مبلی ایاز را می‌توانید در این مقاله همراه با ویژگی‌ها و قیمت آن مطالعه کنید.

پارچه‌های ویسکور یا ریون: این نوع پارچه پایه طبیعی و گیاهی دارد و برای تولید این الیاف همانند تولید کاغذ، از چوب درختان استفاده می‌شود؛ آن را خمیر می‌کنند و سپس آن را به صورت الیافی مصنوعی آماده می‌کنند. این نوع پارچه قدرت جذب آب زیادی دارد و قدرت کشسانی بالایی دارد. پارچه ویسکوز لاکرا یکی از انواع این مدل پارچه است که خاصیت کشسانی بسیار بالایی دارد. اما این نوع پارچه‌ها در برابر چروک مقاوم نیستند و شستشوی این نوع پارچه بسیار سخت است.

آکریلیک: ظاهر این الیاف شبیه الیاف پشم است؛ مانند پشم در برابر ساییدگی، چروک، تغییر رنگ و لک مقاوم است، اما ممکن است اگر کیفیت بافت آن بالا نباشد به مرور زبان پرز بیاندازد. جذب رطوبت پایینی دارد و بسیار نرم و سبک است.

میکروفیبر: ترکیبی از پلی استر، میکرو الیاف نرم تر از جیر است و تمیز کردن آن بسیار آسان تر است. از الیاف مصنوعی کاملا بافته شده ساخته می شود که در برابر رطوبت، دوام و مقاومت بالایی دارد.

با توجه به اینکه روکش مبل اغلب در تماس مستقیم با بدن نیست، بهتر است جهت داشتن مقاومت و دوام بیشتر از پارچه‌های الیاف مصنوعی استفاده شود، زیرا الیاف طبیعی دوام بسیار کمتری دارند. همچنین مقاومت آنها در برابر چروک و رطوبت، پایین است؛ نگهداری و شستشوی الیاف مصنوعی نیز به مراتب آسان ‌تر است.

 

پارچه‌های مخلوط از الیاف طبیعی و مصنوعی

علاوه بر تقسیم بندی بالا، پارچه‌‌هایی که از مخلوط الیاف طبیعی و مصنوعی ساخته شده‌اند هم وجود دارد. ترکیبی از الیاف کتان، پنبه، ویسکوز، لاکرا، اکریلیک و… که لزوما برای مبلمان کاربردی ندارند.

انواع بافت پارچه

در صنعت نساجی پارچه‌ها می‌توانند به چند مدل بافته شوند؛ بافت تار و پودی، بافت حلقوی(knitting) پارچه یا گردبافت که خود شامل بافت حلقوی پودی یا بافت حلقوی تاری -که به آن تریکو هم گفته می‌شود- اشاره کرد. بافت تار و پودی خود شامل چند طرح بافت شامل طرح بافت تافته، طرح بافت سرژه(کج راه) و طرح بافت ساتین (یا ساتن) می‌شود.

مقاومت پارچه مبلی

هنگام خرید پارچه رومبلی علاوه بر طرح، رنگ و جنس پارچه باید میزان مقاومت پارچه مبلمان را در برابر عواملی همچون شستشو، تغییرات رنگ، لکه گذاری و خشکشویی در نظر گرفت. ثبات و مقاومت پارچه می‌تواند در ماندگاری و طول عمر مفید پارچه موثر باشد.

به طور کلی در میان انواع پارچه مبل پارچه‌های مصنوعی دوام بیشتری نسبت به پارچه های طبیعی دارند، اما ممکن است بافت مورد نظر شما نباشد. اگر می خواهید پارچه ای طبیعی انتخاب کنید، چرم یا کتان بهترین گزینه برای شماست؛ اما اگر تمایل داشته باشید از محصولات مصنوعی استفاده کنید، پارچه پلی استر مناسب خواهد بود.

پارچه مبلی ایاز آزمون‌های متنوعی را به جهت تعیین استاندارد پارچه‌های خود بر اساس آزمون ISIRI انجام می‌دهد. نتایج این آزمون‌ها را به هنگام مشاهده محصولات پارچه مبلی گالری نوری می‌توانید مشاهده نمایید.

قیمت انواع پارچه مبلی

قیمت پارچه مبلی علاوه بر جنس و متریال پارچه به عوامل دیگری همچون آستر، وزن پارچه در هر متر، طرح پارچه، نوع بافت، میزان مقاومت پارچه در برابر شستشو و میزان ثبات رنگ دارد.

 

فروشگاه اینترنتی گالری نوری

برای سفارش پارچه مبلی می‌توانید از فروشگاه اینترنتی گالری نوری اقدام به انتخاب مناسب‌ترین پارچه مبلی بر اساس سلیقه خود و خرید به صورت آنلاین نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

62 + = 64